Varmepumpe

Varmepumper henter varme udefra

Flere og flere får en varmepumpe som energiløsning. Varmepumper fungerer som et omvendt køleskab, der flytter  varme inde fra skabet, og afleverer den på skabets bagside. Det kræver en kompressor for at flytte varmen fra et koldt til et varmt sted. Den skal pumpes - og heraf kommer navnet "varmepumpe".

Hent varme fra jorden eller i luften

En varmepumpe henter varmen udenfor og afleverer den inden døre. Der findes forskellige typer varmepumper, alt efter hvor varmen kommer fra:

  • Jordvarme
    • Varmen hentes fra ca. 300 meter jordslanger der er gravet ned. Varmen bruges primært i radiatorer inde i huset (jord/vand-anlæg)
  • Udeluft
    • Varmen hentes fra luften udenfor og afleveres til radiatorer eller gulvvarme inde (luft/vand-varmepumpe)
    • Varmen hentes fra luften udenfor, og bruges til at opvarme frisk luft, som blæses ind i boligen (luft/luft-varmepumpe) 

Lodret jordvarme/bjergvarme

Jordslanger er oftest gravet ned vandret, men du kan også få såkaldt lodret jordvarme. Her hentes varmen fra 100-150 meter lodrette rør, der bores ned i jorden. Denne løsning er god, hvis din have ikke er stor, men det er dyrere end almindelig jordvarme. Løsningen stiller også højere krav til sikkerheden (grundvandet). I Sverige er lodret jordvarme mere udbredt - her kaldes det bjergvarme.

Fordelen ved en varmepumpe

Varmepumper giver mere varmeenergi, end den energi, den selv bruger. Det er den store fordel ved en varmepumpe. Faktisk giver varmepumper 3-4 gange mere varme end den energimængde, der går til driften. Derfor får reelt 3-4 gange mere varme, end du betaler for.

Det hedder "varmepumpens effektfaktor" (COP= Coefficient Of Power), og den er altså 3-4.

COP er højere for jordvarmeanlæg end luft til vand-varmepumper. Det er fordi jordens temperatur i vintermånederne er højere end udeluftens temperatur.

Vi installerer og servicerer din varmepumpe

Er du interesseret i at få varme via en varmepumpe? Så kontakt os hos Bedre Bad - Bedre Energi Hornbæk. Vi kan hjælpe dig med at finde den type varmepumpe, der passer bedst til dit behov, dit hus og din grund.

Vi har stor erfaring med varmepumper, og vi installerer og servicerer varmepumper  over hele Storkøbenhavn og Nordsjælland, bl.a. Hornbæk, Helsingør, Espergærde og Snekkersten.